fredag 11 april 2008

TACOPAJ


4 port
Degen:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g margarin
1,5 dl mjölk
Fyllningen:
500 g köttfärs
1 msk olja
1 lök
1 påse tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
3 tomater
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
Garneringen: 1 rödlök 8 peperoni


Så här gör du 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser. 2. Häll i mjölken och rör ihop. 3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte! 4. Skala och hacka löken. 5. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken. 6. När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddorna och vattnet. 7. Låt puttra tills vattnet nästan är borta. 8. Häll köttfärsen i pajskalet. 9. Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen. 10. Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna. 11. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg. 12. Skala och skiva rödlöken. 13. Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nachochips och kanske en salsa.

Inga kommentarer: