Portioner4
500 g fläskfilé
300 g färska champinjoner
1 liten gul lök
1 dl fraiche
1 pkt färdigkavlad smördeg på rulle (Findus)
1 msk smör
salt, peppar
1 st ägg till pensling
Skiva fläskfilén och stek den i en stekpanna, salta och peppra.
Hacka champinjoner och lök och stek dessa i en stekpanna., salta och peppra.
Låt lökblandningen svalna något och blanda i fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg fläskfiléskivorna på smördegen, lämna 5 cm på långsidorna och 2,5 cm på kortsidorna.
Lägg på fraicheblandningen.
Skär diagonalt i smördegen på långsidorna.
Vik upp kortsidorna och vik sedan remsorna på långsidorna omlott med varandra så att det ser ut som en fläta. (På smördegspaketen finns utförlig beskrivning).
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200° i ca 20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar