fredag 11 april 2008

Färskpotatissallad med mycket lök och kapris 4 port

1 kg färskpotatis
1 st purjolök
1 knippa persilja
1 st gul lök
3 msk kapris
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk citronsaft
1 dl buljong
1 msk dijonsenap
2 tsk dragon

salt, peppar


Tillagning: 1. Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Förebered under tiden dressingen.2. Finhacka den gula löken, och strimla purjolöken fint. Blanda dressingen i en stor skål. Börja med vinäger, citronsaft, dijonsenap, dragon, salt och peppar. Vispa därefter i olivoljan i en tunn stråle, och sist buljongen. Hönsbuljong ger dressingen en fyllig smak, men det går också bra med grönsaksbuljong. Blanda sist i den finhackade gula löken. 3. Skär potatisen (som fortfarande bör vara varm) i ganska stora bitar och vänd försiktigt ned dem i dressingen. 4. Tillsätt slutligen den strimlade purjolöken, kaprisen och den hackade persiljan och blanda försiktigt. Servera gärna salladen när den är lite ljummen.

Inga kommentarer: